Hjem Biler 4 ting der gør din bilforsikring dyrere

4 ting der gør din bilforsikring dyrere

Tryghed og bilkørsel

Står du og skal til at forsikre din bil? Så har du nok allerede opdaget hvilken jungle, det kan være at finde en billig forsikring. Der er mange faktorer, der spiller ind, når det kommer til prisen på din forsikring – og blandt disse finder du desværre også ting som bl.a. din egen alder, der er ret svære at ændre på. Det er dog stadig smart at vide, hvad der skruer din forsikringspris op – og hvordan du kan spare, hvis du tænker dig lidt om. Læs videre og få vores råd lige her.

Alder og antal år med kørekort

Din alder som fører spiller en afgørende rolle for, hvad du kommer til at betale for din bilforsikring – mere end nogen anden faktor gør i forsikringsselskabernes overvejelser, faktisk. Læser du op på den gennemsnitlige bilforsikring pris vil du faktisk opdage, at førerens alder alene kan resultere i en prisforskel på hele 141,7%. I gennemsnittet vil en 18-årig bilejer betale 19.916 kr. for en forsikring – den samme forsikring, som gennemsnitligt vil koste en 30-årig 10.363 kr. og en 60-årig 8.281 kr.

Det antal år, du har haft dit kørekort, har også stor betydning for prisen på din bilforsikring. Årsagen til begge dele er ganske enkelt, at unge mennesker rent statistisk bare har det med at komme i flere færdselsuheld, der resulterer i forsikringsskader – og særligt de af dem, der ikke har haft kørekort særligt længe og stadig tester deres grænser af. Desværre er det en af de ting, der ikke rigtig er så meget at gøre ved. Enhver jo kan påstå, at de er bedre bilister end deres jævnaldrende – så det eneste, der vil presse din bilforsikring ned i pris, er at skifte forsikringsselskab, som du bliver ældre.

Bilens pris og alder

Naturligvis vil din bils pris også have betydning for, hvad din bilforsikring koster. Jo dyrere, bilens værdi på markedet er, jo dyrere vil reservedele til den selvfølgelig helt automatisk også blive – og er der tale om en mere sjælden model, kan de ud over at være dyre også være ret svære overhovedet at finde.

Er uheldet ude, kan det også komplicere sagen, hvis du har en helt ny bil. Her er der igen tale om reservedele, der fra ny bare er dyrere at få fat i – og som der måske ikke er produceret så mange af endnu, at mekanikere bare har dem liggende fra biler, de tidligere har repareret på. Det kan hurtigt komme til at koste, hvilket forsikringsselskaberne udmærket er klar over, at de kan dække ved at hæve prisen på din bilforsikring.