Hjem Biler Det skal du vide om elbilen

Det skal du vide om elbilen

Overvejer du at anskaffe dig en elbil? Så kan det være en god ide at sætte dig ind i dens funktioner inden. Elbilen er på mange måder fremtidens bil, idet den er miljøvenlig. Mange mener at elbilen i fremtiden vil blive mere og mere populær, idet nogle politikere gerne vil sænke afgiften på disse biler. Det er derfor en bil som er værd at holde øje med på markedet. En elbil kører på strøm, så det er derfor noget lidt andet, end hvad de fleste bilister er vant til.

Læs videre, og find fakta om elbilen, hvordan du skaffer strøm til elbiler, samt råd til forhandler.

Hvad skal du overveje, inden du køber en elbil?

Har du kørt i en almindelig bil førhen, så kan det være en god ide at sætte sig ind i tingen. Langt de fleste mennesker kan anskaffe sig en elbil, med den strækning de har til deres arbejde. Generelt kører en fuldt opladet elbil kortere end en fyldt benzinbil. Dog varierer det meget fra bil til bil, og hvor stort batteriet er. Man siger typisk, at en fuldt opladet elbil kan kører mellem 100 og 500 km. Der er dog en hel del faktorer som spiller ind over her. Fx hvis du kommer til at variere meget i hastighed, kan det få betydning for batteriet. Desuden også om du bruger fx aircondition, sædevarme, radio osv.

I hvor længe du har strøm til din elbil, kommer også an på om der findes ladestandere, hvor du kan oplade din bil på vejen. På den måde vil du kunne gøre en meget lang strækning. Dette er noget som er værd at undersøge, om du skulle være i tvivl om, om du skulle have nok strøm til din elbil.

Find din forhandler

Leder du efter en forhandler af elbiler? Så kan du evt. søge lidt online. Her tilbydes der salg af elbiler, og også salg / opsætning af ladestandere. Jo flere ladestandere som findes i Danmark, desto nemmere bliver det også at have elbiler, og få strøm til elbiler.

Der findes en hel del fordele ved at anskaffe sig en elbil. Den første fordel, er at den er miljøvenlig. I dag er det vigtigt for rigtig mange mennesker, at svine så lidt som muligt, og med en elbil bliver dette nemmere en mulighed. Endnu fordel er at en elbil har automatgear, dvs. at den er en hel del nemmere at køre i end en almindelig bil.

Teknologien forbedres konstant og hele tiden! Derfor er der også for nogle elbiler med mulighed for at oplade dem vha. en app, dvs. at man har mulighed for at fjernoplade dem.

Der findes en hel del gode råd, til hvis du gerne vil leve en mere miljørigtig livsstil. Prøv fx at spise mindre kød, især ko- og grisekød. Spar på plastikken og husk at affaldssortere. Det er vigtigt at man gør dette til vaner og ikke pligter. Få strøm til elbil i dag.