
Vi har alle en drømmebil. Desværre må de fleste nøjes med en bil, der har meget lidt tilfælles med denne drømmebil. Dog behøves det ikke nødvendigvis at være sådan. Hvis man har en fornuftig økonomi, hvor man har plads til at låne penge, så er der rigeligt med muligheder for at få finansieret bilen. Det eneste krav er, at man lægger en plan. Det kan dog være en jungle at navigere imellem de forskellige billån, finansieringsmuligheder og leasinger. Derfor har vi lavet en guide, der giver dig overblik over de forskellige finansieringsmuligheder.
Skal jeg lease eller købe?
Mange tror fejlagtigt, at det aldrig kan svare sig at lease en bil. Dette er ikke nødvendigvis tilfældet. Faktisk handler det om, hvordan du bruger bilen, og hvilken bil du har påtænkt at købe. Prisen for billeasing udregnes på årsbasis afhængig af antal kilometer, du kører. Hvis du ikke kører mange kilometer om året og kører nogenlunde det samme antal kilometer hvert år, så kan det sagtens svare sig at lease en bil. Derudover skal du også tage stilling til bilens pris. Hvis bilen koster mere en 250.000 kroner, kan det ligeledes være en god idé at lease bilen. Sidst men ikke mindst bør du tage stilling til, hvor længe du ønsker at have bilen. Hvis du skifter bil efter omtrent 3 år, kan det også være økonomisk fordelagtigt at lease bilen.
Sådan vælger du det rigtige billån
Det kan som sagt være en jungle at finde rundt i de mange mulige billån på markedet. Hvis du køber bilen gennem en forhandler, har du ofte mulighed for at få den finansieret direkte gennem forhandleren. Det bedste, du kan gøre, er at anmode om at få låneplanen med hjem, inden du underskriver den. Mange låneudbydere vil have dig til at underskrive låneplanen på stedet, men det er altid bedst at kende alle detaljerne i låneplanen, inden man siger ja.drømmebilen
Få flere tilbud på billån
Når du skal have finansieret et billån, bør du anmode om lån fra flere steder. Priserne kan være meget varierende, og hvis låneudbyderne ved, at du har været i kontakt med andre låneudbydere, så er de mere tilbøjelige til at give dig en god låneaftale.
Vær opmærksom på gebyrer
De fleste låneudbydere opkræver gebyrer for lånet. Dette kan for eksempel være oprettelses- eller administrationsgebyrer. Du skal være opmærksom på, at disse gebyrer meget hurtigt kan løbe op i mange penge. Den bedste måde, hvorpå du kan finde lånets samlede pris, er ved at undersøge lånets ÅOP. Dette tal medregner alle renteomkostninger og gebyrer i en samlet, årlig renteprocent.
Vælg en fornuftig løbetid
Selvom vi alle ønsker, at vores bil holder for evigt, er dette sjældent tilfældet. Biler bliver slidt, og du skal være sikker på, at bilen rent faktisk kan køre i den tid, du afbetaler billånet. Hvis lånet har en løbetid på 20 år, er der stor risiko for, at du ender med at tilbagebetale et billån for en bil, du ikke kører i længere.
Køb bilen, når du har penge til udbetaling
Det kan selvfølgelig være, at du er fristet til at få bilen finansieret uden nogen udbetaling. Men det bliver ofte meget dyrere at få finansieret bilen på denne måde. Hvis du har penge til 20% udbetaling, skal du først og fremmest betale renter af lånet i kortere tid. Derudover får du ofte en lavere rente, når du har en høj udbetaling. Hvis du gerne vil vide mere, så læs mere om billån her.