Hjem Biler Hvordan finder jeg en god og billig bilforsikring?

Hvordan finder jeg en god og billig bilforsikring?

bilforsikring

Det kan ofte betale sig ikke bare at tage den første bilforsikring man støder på. Det er i stedet meget bedre at undersøge markedet og finde en bilforsikring, der passer bedre til ens behov, der samtidig er billigere og bedre. Da det er et konkurrencepræget marked, er der ingen grund til at gå i panik og tage en dyr bilforsikring, fordi man tror at den dyre forsikring er den bedste. Ofte kan man få tilbud fra flere selskaber inden man beslutter sig.

En dyr bilforsikring er ikke nødvendigvis bedre end en billig bilforsikring

Pris er ikke den afgørende faktor i kvaliteten af bilforsikringen. Bilejere skal i stedet kigge på de andre faktorer mens de undersøger markedet, da prisen ofte kan være unødvendig høj. Andre selskaber kan ofte tilbyde præcis det samme, men til en mindre pris. Det er nemt og hurtigt at få et uforpligtende tilbud tilsendt, der samtidig sammenligner priserne hos flere selskaber. På den måde kan man nemt se hvad andre selskaber kan tilbyde, og i ro og mag bestemme sig for en bilforsikring hjemmefra.

Overvej alle faktorer, inden du bestemmer dig

Mange faktorer har indvirkning på din bilforsikring. Alder, skadeshistorik, anciennitet, selvrisiko, biltype og antal kørte km om året er blandt de faktorer, der sammen bestemmer prisen på din bilforsikring. Nogle faktorer kan man ikke gøre noget ved, som for eksempel alder, men valg af bil og selvrisiko er faktorer, hvor man kan være med til at bestemme prisen på sin bilforsikring. Køber man for eksempel en bil med en mindre motor, bliver bilforsikringen også billigere. Er man villig til at have en højere selvrisiko, vil prisen på bilforsikringen også falde. På den måde kan man selv sammensætte sin bilforsikring, alt efter hvad man er villig til at gå på kompromis med.

Alle forsikringer ét sted kan give samlerabat

Det kræver lidt tid og energi at forhøre sig om priser og fordele ved forskellige forsikringsselskaber. Men gør man det, vil man ofte kunne spare mange penge over flere år. Det er en god idé først at forhøre sig hos sit eksisterende forsikringsselskab, og høre om de kan give en god samlerabat, hvis du samler alle dine forsikringer hos dem. Bagefter kan du sammenligne hos andre selskaber, og på baggrund af de tilbud, vælge på et mere informeret grundlag.

Er du under 25, er det svært at finde en billig bilforsikring

Forsikringsselskaber ser ”unge” under 25 som værende i højrisiko for ulykker og skader. Derfor er det svært at finde en billig bilforsikring, når man er under 25, da man ikke har optjent anciennitet eller har en ”ren” skadeshistorik hos forsikringsselskabet. Det man kan gøre som ung er i stedet at købe en forholdsvis lille bil, eller en ældre en af slagsen, da forsikringen ikke er helt så dyr på dem, som på en ny og større bil. Ellers er der som ung under 25 år, ikke så meget andet at gøre end at købe en bilforsikring, og simpelthen vente, da man om et par har optjent anciennitet og er kandidat til en en billigere bilforsikring her.