Hjem Andet Klar til camping – sådan gør du campingvognen klar til sommeren

Klar til camping – sådan gør du campingvognen klar til sommeren

Sommeren er så småt over os, og med flere solstrejf og højere sol på himlen begynder ferien, rejser og eventuelle udlandsture også at nærme sig. Og for den del af folket, der elsker at rejse på fire hjul – med campingvognen på slæb – træder vi ligeledes ind i den absolutte højsæson.

Derfor er det med at sørge for, at campingvognen står knivskarpt og er fit for fight til sommerens strabadser. De fleste bilejere giver formentlig kareten en tur i forbindelse med de første forårsdage eller i hvert fald, når vinterdækkene skal skiftes.

Det samme gælder dog for campingvognen, der som oftest har godt af en grundig overhaling, inden du kan bevæge dig ud på vejene med den og kan slå dørene op for hele familien. Den skal klargøres. Både hvad angår køretur og komfort undervejs på turen og opholdet.

Få her en række gode råd til, hvordan du klargør din campingvogn til sommeren.

Rengøring er et must

Selvom det formentlig ikke er det, der står øverst på ønskelisten, er sommerrengøring noget, man ikke kommer udenom. Udover at det bare er skønnere at lægge fra land med en campingvogn på slæb, der stråler, er det også nødvendigt. Rengøringen er nemlig lig med levetid, og at du kommer sikkert frem år efter år.

Et grundigt tjek efterfulgt af en solid vask af især de udvendige elementer, metaldele og sammenføjninger er alfa og omega for, at skidt og snavs ikke sætter sig, og der ikke opstår rust. Samtidig er noget så banalt, som at eventuelle småskader bliver nemmere at opdage, også værd at tage med.

Kig udstyret efter i sømmene

Inden du kører afsted ud i sommerlandet, er det med at have styr på udstyret – så du minimerer risikoen for unødvendige uheld, og så du ved, at sikkerheden er på plads.

Tjek først op på campingvognens dæk. Herunder slitagen på dækmønster og lufttryk i dækkene. Der er lovgivningsmæssige krav til tykkelsen på dækmønster, og dæktryk er selvsagt lig med både komfort og styremæssig kontrol under kørslen.

Derudover kan du med fordel efterprøve, om campingvognens indvendige funktioner er tiptop og velfungerende, så du ikke pludselig sidder på en campingplads i Europa med et defekt køleskab eller varmeanlæg.

Ny sæson – nyt udstyr

Nogle sæsoner vil du opleve, er vedligeholdelse og reparation ikke slår til – og du bliver nødt til at investere i nyt udstyr. Markedet er dog heldigvis massivt, hvad angår campingudstyr, og hos både autoforhandlere og online er der rig mulighed for løbende at erhverve sig nye opbevaringstelte, batterier eller campingspejle.

For visse udstyrsdele – såsom vognens støttefod og netop campingspejle – er det især vigtigt at tjekke slitagen løbende. Mens støttefodens metal kan mørne over tid, og uden at det nødvendigvis er mærkbart, er campingspejle af allerhøjeste betydning, når det kommer til dig og din families sikkerhed på vejene. Med sin position, der er yderst eksponeret for vind og vejr, er campingspejlet i skudzonen for slitage. Derfor er det med at holde øje med, hvornår spejlet nærmer sig udløbsdatoen, så det ikke bliver aktuelt at skulle køre midlertidigt uden.

Skulle tiden vise sig at være inde, behøver det langtfra at koste dig en formue at investere i et nyt campingspejl. Se meget mere om mulighederne her.