Hjem Biler Guide til at spare penge på motorolie

Guide til at spare penge på motorolie

Motorolie

Der er ingen tvivl om, at man hurtigt kommer til at bruge mange penge på sin motorolie. Det er nemlig sådan, at motorolie er en af de ting, som oftest skal udskiftes i en bil. Får det lov at sidde for længe, er det nemlig sådan, at man risikerer at skulle skifte motoren.

Men ikke nok med at det skal skiftes, så skal du også løbende sørge for, at der er nok olie på bilen. Og motorolie er bare heller ikke billigt. Heldigvis er det ikke helt umuligt at spare penge på motorolie, så derfor får du her en guide til, hvad du kan gøre for at reducere dine udgifter til lige netop den vedligeholdelsespost i bilbudgettet.

Køb billig motorolie

Det første du kan gøre for at spare penge på motorolie er naturligvis at købe det et sted, hvor du ikke betaler det hvide ud af øjnene for en flaske. Hvis du samtidig kan købe større mængder, er der rig mulighed for at spare penge.

For eksempel kan du hos Autodoc.DK finde motorolie, der passer præcist til den motor, der ligger i din bil. Du kan nemlig søge både på nummerplade og på den eksakte model, som du kører i. Samtidig kører de af og til med tilbud, hvor du sparer masser af procenter på nærmest hele deres sortiment.

Og husk at billig motorolie ikke nødvendigvis er lig med dårlig motorolie. Undersøg mærkerne, og hør eventuelt din mekaniker eller en bilinteresseret ven om, hvilke motoroliemærker du trygt kan bruge til din bil. Når så det er sagt, så kan billig olie i dårlig kvalitet desværre medføre alvorlige motorskader. Læs mere om denne sag her.

https://www.youtube.com/watch?v=M0LncfEXgO4

Hold øje med gode tilbud

Det kan ofte være dyrt at skulle få sin motorolie skiftet. De fleste vælger at gøre det hos deres faste mekaniker, men mange har måske en person i deres omgangskreds, der kan skifte olien selv – og sandsynligvis noget billigere, end hvis man går til en autoriseret mekaniker.

Olieskift er en af de ting, hvor man ikke nødvendigvis behøver at gøre det hos den lokale mekaniker, som man altid bruger. Derfor kan du også spare penge på skift af motorolie ved at holde øje, når du kører forbi et værksted. Af og til har de et godt tilbud på skift af olie, og dermed kan du spare lidt penge. Typisk tager det ikke længe, og du kan nyde en kop kaffe imens. Det er da en win-win-situation.