Hjem Biler De mest almindelige udgifter til en leasingbil

De mest almindelige udgifter til en leasingbil

Leasingbil

Der findes mange typer leasing på det danske marked. Der kan derfor ikke gives et specifikt svar på, hvilke udgifter der er forbundet med en leasingbil. I de fleste tilfælde vil det nemlig ofte blot være en leasingydelse, men der er også andre udgifter, du skal være opmærksom på. I denne artikel tages der udgangspunkt i operationel privatleasing.

1. Førstegangsydelse

Du skal betale en førstegangsydelse. Denne skal betales senest ved afhentning af bilen. Hvis det ønskes, kan den sagtens betales forud for levering, så du ikke skal tænke på økonomi den dag, du endelig får din bil. Du kender selvfølgelig til førstegangsydelsen på forhånd, da det ikke just er en skjult omkostning i denne sammenhæng.

2. Leveringsgebyr

Mange forhandlere opkræver et mindre leveringsgebyr sammen med førstegangsydelsen. Det er ikke alle forhandlere, der kræver, at du betaler dette gebyr, men de fleste forhandlere kræver det efterhånden. Nogle steder er leveringsgebyret på 1.995 kroner, mens det andre steder lyder på mellem 3.995 og 4.995 kr.

3. Forsikring

Når du leaser en bil, så har du selv pligt til at forsikre den. I nogle tilfælde kan du forsikre bilen via leasingselskabet, men det er ikke alle forhandlere, der tilbyder dette. Dertil er det værd at bemærke, at det er en god idé at lave research selv, så du er sikker på, at du får den bedst mulige pris på din kommende bilforsikring.

4. Grøn ejerafgift

Der skal selvfølgelig betales grøn ejerafgift på din bil. Det er typisk ikke noget, de står for hos leasingselskabet, og det er derfor sjældent en del af den månedlige leasingydelse. Grøn ejerafgift betales halvårligt, hvorfor det også er noget, du skal gøre plads til i budgettet. Er det en udgift, du har overset, og har du brug for et lån, så læs mere her.

5. Service

På trods af at du hos langt de fleste leasingselskaber får service med i leasingprisen, så er det kun selve arbejdet, der er betalt via leasingydelsen. Hvis der f.eks. skal udskiftes bremseklodser, dæk eller andre reservedele, så skal du selv betale for de dele, der skal bruges.

6. Afleveringspris

Når du afleverer bilen, skal den gennemgå et såkaldt FDM-tjek. Her gennemgås bilen for fejl og mangler. Disse eventuelle fejl og mangler skal du betale for. Det kan derfor blive dyrt, hvis bilen er beskadiget eller på anden vis medtaget efter megen brug. Derfor er det en god idé, at du tegner en forsikring med en inkluderet afleveringskasko.