Hjem Biler Derfor er dit valg af autoværksted vigtigt

Derfor er dit valg af autoværksted vigtigt

Mekaniker på job

Det er træls at gå i stå med bilen eller opdage, at du har betalt for meget for en service. Et autoværksted er der, hvor vi kører hen, når det brænder på, eller når bilen skal til sit årlige servicetjek. Rigtig mange af os ved ikke meget om, hvad der foregår under motorhjelmen på bilen, og derfor er det også vigtigt, at du vælger et autoværksted, du stoler på. På den måde kan du trygt overlade din bil i kyndige hænder og være sikker på at få den igen uden at have betalt hverken for meget eller for lidt.

Det handler om tryghed

Netop fordi biler ikke er noget, vi ved så meget om, så er autoværkstedet af stor betydning. Når bilen afleveres til syn, service eller reparation, er det vigtigt, at du stoler på dem, du afleverer den til og føler dig sikker på, at de ved, hvad de laver og ikke sender dig en regning, der er større end nødvendigt.

Siden 2003 har der været frit værkstedsvalg, hvilket betyder, at forsikringen og garantien på din bil skal dække selv, hvis du vælger at få din bil repareret hos et uautoriseret autoværksted. Det kan både være en fordel og en ulempe for dig. Selvfølgelig er det i langt de fleste tilfælde væsentlig billigere at vælge et uautoriseret værksted, og i dag har alle værksteder adgang til at skaffe dele til alle biler.

Der er dog også visse fordele ved at vælge et autoriseret værksted, for her skal du ikke selv stå for papirarbejdet, det klarer de for dig. Det betyder, at du til enhver tid kan bevise, at din bil er vedligeholdt efter lovgivningen, hvorimod du hos en uautoriseret selv er ansvarlig for at gemme fakturaer, og hvad der ellers kræves.

Vælg med omhu

Lige meget om du ender med at vælge det autoriserede eller uautoriserede autoværksted, så skal du vælge dit autoværksted med omhu.

Det er vigtigt at huske, at rigtig mange af værkstederne sætter stor stolthed i deres arbejde og derfor rigtig gerne vil yde en fantastisk service hver gang. Især det lokale autoværksted og folkene bag er blevet dygtige til at finde de reservedele, der skal bruges, ordne din bil hurtigt og godt samt sørge for, at du altid føler dig godt behandlet og i trygge hænder.

Vælg altid med omhu og stol på mavefornemmelsen, når du skal vælge autoværksted. Så skal det nok blive en god oplevelse.