Hjem Biler Derfor er udgifterne til et serviceeftersyn givet godt ud

Derfor er udgifterne til et serviceeftersyn givet godt ud

Serviceeftersyn

For langt de fleste mennesker er bilkøbet den andenstørste enkeltudgift – næstefter boligkøb. Alligevel er der rigtig mange, der undlader at sørge for at passe på deres bil og derfor forkortes dens levetid. Det er ærgerligt, når der er rig mulighed for at få sin bil serviceret regelmæssigt til en særdeles fornuftig pris.

Bestiller du et serviceeftersyn af din bil, bliver den gennemgået grundigt, så du kan være sikker på, at den fortsat er forsvarlig at køre i. Mekanikeren, som udfører eftersynet, vil tjekke op på alle bilens vigtigste dele og samtidig sørge for, at hængsler, filtre, ventiler og så videre alle er velsmurte og fungerer, som de skal.

Der er altså ingen tvivl om, at det er fornuftigt regelmæssigt at tage sin bil til serviceeftersyn – både når den er ny, og når den når en vis alder. Der kan altid være ting, der kræver lidt kærlighed, også selvom bilen blot har et års tid eller to på bagen.

Men driftsikkerhed er ikke den eneste årsag til, at udgifterne til et serviceeftersyn er godt givet ud.

En serviceret bil holder værdien bedre

Driftsikkerhed bør naturligvis være førsteprioritet, da en velkørende bil er en sikker bil. Du minimerer gevaldigt risikoen for at gå i stå midt ude i ingenting samt undgår andre defekter, der kan være irriterende eller decideret farlige.

Men det er blot en af fordelene ved at holde sin bil serviceret. Når du får lavet et serviceeftersyn på de rigtige tidspunkter, vil bilen få et stempel i servicehåndbogen. Dermed kan du dokumentere, at bilen har været serviceret og passet, som den skulle under dit ejerskab.

Dette kan du for eksempel ikke få, hvis du vælger at få det lavet sort eller ikke passer serviceintervallerne. Så selvom du sparer penge på selve vedligeholdelsen, mister du sandsynligvis penge, når du en dag ønsker at sælge din bil igen.

Typisk vil købere af brugte biler efterspørge en udfyldt servicehåndbog eller anden dokumentation for, at bilen er blevet passet og plejet efter anvisningerne. Hvis ikke dette kan fremvises, vil det være sværere at få solgt bilen til dens egentlige markedsværdi.

Der er altså gode grunde til at køre bilen til serviceeftersyn – især hvis du indhenter tilbud fra forskellige mekanikere. Hos Autobutler kan du få tre tilbud på et serviceeftersyn af din bil, der i øvrigt foregår lige efter reglerne. Det er den billigste måde, hvorpå du kan mindske bilens værditab og øge sikkerheden.