Hjem Andet Fire idéer til at få tiden til at gå på en køretur...

Fire idéer til at få tiden til at gå på en køretur til udlandet

Teltferie

Kør-selv-ferie er en ferietype, som man enten elsker eller hader.

Selvom langt fra alle danskere er begejstrede for at bruge 10, 20 eller 30 timer i en bil, så er det en kendsgerning, at der arrangeres kør-selv-ferier hele året rundt. Ferietypen er især populær blandt børnefamilier, som typisk sætter kursen sydpå for at opleve sol og strand.

For at få køreturen til at gå en anelse hurtigere bør man tænke i underholdning og sjove indslag. Er du tom for idéer? Så kan du glæde dig over, at vi her giver dig fire idéer til at få tiden til at gå. Forslagene er hovedsageligt henvendt til voksne.

Lyt til en lydbog

En god bog kan gøre den lange køretur en smule mere overkommelig, men hvad gør man, hvis man ikke kan læse uden at blive køresyg? Så investerer man selvfølgelig i en lydbog. I dag findes langt de fleste populære bøger som lydbøger, hvorfor du helt sikkert også kan finde din favoritbog som lydbog. Husk at medbringe høretelefoner, så du kan nyde din lydbog uden at forstyrre dine medpassagerer, hvad enten det er din familie eller dine venner.

Snup en lur

Du kan næppe sove en længere køretur på 10 eller 20 timer væk, men hvis du nu bare kan sove et par timer, så kommer køreturen pludselig til at føles en del kortere. Medbring med fordel dyne og pude, så du kan sætte eller lægge dig godt til rette. Du gør endvidere dig selv en tjeneste ved at finde en god soveposition, hvor du ikke belaster din ryg og nakke mere end højst nødvendigt.

Spil på nettet

Med din mobil, tablet eller laptop ved hånden kan du spille, uanset hvor du befinder dig i verden. Dette kan du med fordel udnytte på den lange køretur. Længes du efter spænding på køreturen, kan du prøve kræfter med bingo banko. Du kan også spille baccarat eller poker, hvis bingo banko ikke lige er din kop te. Disse idéer er forbeholdt voksne, idet der er penge på spil.

Planlæg din ferie

Ferieplanlægning bør så vidt muligt finde sted lang tid før afrejse – gerne flere måneder i forvejen.

Det er dog aldrig for sent at få styr på planlægningen, hvorfor du sagtens kan planlægge færdigt, når du befinder dig i bilen på vej mod din destination. Du kan med god grund bruge køretiden på at undersøge alt om den destination, du skal besøge. Led efter seværdigheder, restauranter, transportmuligheder m.v. Man kan ikke forberede sig for meget til en ferie, så hold dig ikke tilbage med at søge viden og inspiration.