Home Biler Pak bilen til kør-selv-ferien

Pak bilen til kør-selv-ferien

0
Pak bilen til kør-selv-ferien

Kør-selv-ferier er en af de ferietyper, som man enten hader eller elsker. Eftersom du er havnet på denne side, formoder vi, at du elsker at være på kør-selv-ferie, hvorfor vi gerne vil gøre dig klogere på, hvordan du pakker bilen til din kommende tur til sydens paradis.

I første omgang skal det understreges, at ikke alle biler er lige egnede til kør-selv-ferier. Bilen skal i hvert fald gerne have en vis størrelse og byde på høj komfort, hvis det skal blive en behagelig tur for føreren såvel som passagererne. Derfor er det måske på tide, at du får udskiftet din bil, hvis den hverken er særlig stor eller komfortabel. En god bil skal også helst køre langt på literen, så det ikke bliver en alt for dyr affære at køre sydpå.

Transportable møbler

Skal du på camping med familien, gør du klogt i at medbringe forskellige campingmøbler, så der er mulighed for både at sidde og ligge ned alt efter behov. Blandt de vigtigste møbler finder man campingbordet, campingstolen og strandstolen. Mangler du kun et campingbord, så kan du undersøge udvalget af campingborde på nettet.

Det karakteristiske ved campingmøbler er, at de er nemme at klappe sammen og transportere. Dog er der selvfølgelig forskel på, hvor meget campingmøbler fylder. Dét skal du være opmærksom på, når du skal købe nye møbler til campingturen. Der skal jo gerne være plads til alle møblerne i bilen eller i campingvognen.

Praktisk tøj

Det er naturligvis ikke holdbart at fylde bagagerummet med campingmøbler, da der også gerne skal være plads til praktisk tøj og andet personligt grej. For at gøre plads til så meget grej som muligt bør du benytte dig af den rigtige pakketeknik. Det er nemlig meget forskelligt, hvor meget plads der er i en kuffert, alt efter hvor godt man pakker sine ting ned. Mangler du en ny kuffert, så dyk ned i udvalget af kufferter hos din foretrukne forhandler.

Praktisk tøj er naturligvis tøj, som passer til det givne klima. Husk at medbringe varmt tøj, hvis der forventes at blive koldt om natten. Der er jo ingen grund til at fryse.

Lej eller køb en tagboks

Du kan formentlig få plads til det meste af dit grej i bagagerummet, men mangler du mod forventning plads, kan du enten leje eller købe en tagboks. En tagboks er et praktisk og pladsbesparende alternativ til en trailer, som i øvrigt er meget dyre i indkøb. Dog kan en tagboks naturligvis ikke rumme lige så meget som en trailer. Prisen for en tagboks starter fra få tusinde kroner. Husk at tage højde for mål, volume, sikkerhedsgodkendelser og kapacitet ved køb af en tagboks til bilen.

Om det bedst kan betale sig at købe eller leje en tagboks afhænger af, hvor ofte man camperer.