Home Biler Guide til at forlænge din bils levetid

Guide til at forlænge din bils levetid

0
Guide til at forlænge din bils levetid

En bil er ikke et lille forbrugskøb. Det er derimod en stor investering. Derfor bør du sikre, at du vedligeholder din bil korrekt, så du kan forlænge dens levetid. Der er flere faktorer, der har indflydelse på bilens levetid, hvorfor der også er flere ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med vedligeholdelsen.

Hvis ikke du tager vedligeholdelsen af din bil alvorligt, kan du risikere store udgifter i forbindelse med de kontinuerlige serviceeftersyn. I værste fald kan det nedbringe bilens levetid med mange år. Derfor er det også værd at allokere den nødvendige tid til at udføre vedligeholdelsesarbejdet.

Undervognsbehandling og rustbeskyttelse

Det danske vind og vejr slider hårdt på køretøjerne. I og med at de færreste biler er fremstillet til det danske klima, så er du selv nødt til at sikre din bil mod det hårde klima. Der er flere mulige løsninger, om end en undervognsbehandling med rustbeskyttelse er den mest effektive af slagsen.

Rustbeskyttelse er en essentiel investering, hvis du ønsker at langtidssikre din bil, hvilket er en prioritet for de fleste. Resultatet af en korrekt udført rustbeskyttelse er, at bilens levetid forlænges betragteligt, der vil opstå færre udgifter til vedligeholdelse, karrosseriet forstærkes, og bilens værd forøges i tilfælde af salg.

En rustbeskyttelse er dog ikke blot en rustbeskyttelse. Det er vigtigt, at der bruges de rette produkter, såfremt det mest optimale resultat skal opnås. Du bør altid vælge en autoriseret Pava rustbeskyttelse, da der gives en levetidsgaranti på biler, der rustbehandles inden de er 48 måneder gamle – dette kan bl.a. udføres hos Jan Lund Biler.

Skift af oliefilter

Dit oliefilter kan typisk skiftes for ganske få hundrede kroner. På trods af de lave vedligeholdelsesomkostninger, er det meget vigtigt. Et effektivt oliefilter forårsager, at bilen kører jævnt, mens det ligeledes forlænger motorens levetid. Derfor er det også værd at udskifte dit oliefilter med jævne mellemrum.

Du kan vel at bemærke selv udskifte dit oliefilter. Typisk skal det blot skrues på som et låg på en flaske. Derfor er det en forholdsvis simpel opgave. Vær dog opmærksom på, at visse oliefiltre kan være stramt monteret, hvorfor en særlig tang skal benyttes til afmonteringen. I så fald kan professionel hjælp være en nødvendighed.

Kører du typisk din bil på værksted i forbindelse med olieskift, vil oliefilteret formentlig blive udskiftet her. Det samme gør sig gældende, når bilen køres til et serviceeftersyn, da det er almindelig praksis at udskifte oliefilteret i denne sammenhæng.