Home Biler Hvilken bil har jeg råd til?

Hvilken bil har jeg råd til?

0
Hvilken bil har jeg råd til?

Nye biler er bare lækre. Synet, duften, følelsen. Det hele. Derfor kan man også hurtigt blive revet med, når man kommer til at kigge på nye biler. Men inden købet bliver realiseret, er det en god idé at overveje, hvad du faktisk har råd til.

Hvad du har råd til handler nemlig ikke kun om løn, udbetaling og afbetaling på billånet. Det handler også om, hvordan det påvirker dine fremtidige købsmuligheder.

Hvordan ser din økonomi ud nu – og om 5 år?

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du har råd til at lægge en udbetaling på bilen, som resulterer i et rimeligt lån. Dernæst er det vigtigt, at afbetalingsplanen er rimelig ift. den indkomst du har nu, og som du regner med at have til lånet er betalt af.

Men det er ikke nok kun at overveje, om den situation du har nu kan bære billånet. Det er i lige så høj grad vigtigt at overveje, hvordan lånet påvirker dine fremtidige købsmuligheder. Overvejer du at få børn? At købe bolig? Eller måske noget tredje, som kommer til at påvirke din økonomi betragteligt? Et billån kan nemlig påvirke, hvor meget du kan få lov til at låne til for eksempel en lejlighed eller et hus.

Find yderligere viden om biler og økonomi her.

Snak med din bank inden du låner til ny bil

Det absolut bedste du kan gøre er at lave en mødeaftale med din bankrådgiver. Banken kan nemlig hurtigt hjælpe dig med at finde ud af, hvad du har råd til – og hvordan det vil påvirke dine muligheder for at købe lejlighed eller hus i fremtiden.

Ja, det lyder måske en anelse kedeligt alt den her snak om økonomi og fremtidsplanlægning, men det er helt sikkert nogle overvejelser, du vil blive glad for, at du har gjort dig. En ny bil er trods alt fedest at køre i, hvis den fremtid du går i møde ser lys ud.