Hjem Motorsport Guide til at gøre karriere inden for motorsport

Guide til at gøre karriere inden for motorsport

Mange danskere følger danske Kevin Magnussen i Formel 1 hver anden weekend, hvor ham og alle de andre Formel 1 stjerner dyster om mesterskabet på tværs af kloden.

Kevin Magnussens nylige succes har fået mange til at tænke på, hvordan man selv kan gøre karriere inden for motorsport. Heldigvis er det aldrig for sent at gå i gang, men som mange andre sportsgrene er det bedst at starte så tidligt som muligt, så man har mange år at lære i.

Ordet guide i titlen er lidt misvisende, da der ikke er én nem måde at få et sæde i en Formel 1 bil på. Derimod er det en lang og sej kamp til toppen.

Størstedelen af de nuværende Formel 1 stjerner har kørt, siden de var helt små. Kevin Magnussen startede selv med at køre gokart og har siden arbejdet sig op gennem de sportslige lag. Han har blandt andet kørt forskellige mindre klasser i Tyskland, før han fik chancen ved en testkørsel i en Formel 1 turnering, hvor han satte hurtigste tid.

Har du ikke evnerne, så kan en god økonomi være løsningen

Hvis det kniber med evnerne, og du ikke har fået motorsporten ind med ske som Magnussen, er det i Formel 1 muligt at købe et sæde i en Formel 1 bil.

Det forlyder, at et sæde i en bil kan koste op imod 80 millioner dollars, altså over 400 millioner danske kroner. Det koster det, da man skal finansiere sin bil, rejser og lignende, hvilket hurtigt løber op med ræs i et nyt land hver anden uge.

Man kan dog ikke komme ind som helt uerfaren kører, og man vil skulle bevise, at man evner at håndtere en Formel 1 bil, så man ikke bringer de andre i fare på banerne.

Det er trods alt noget af et skridt op ad stigen fra at køre rundt i sin Toyota Aygo i Danmark og til at fræse rundt i en Formel 1 bil med 300 km/t.