Hjem Motorcykler Hvor meget koster en motorcykel?

Hvor meget koster en motorcykel?

Motorcykel

I takt med at vejret bliver bedre stiger interessen for det at køre på motorcykel ligeledes. Tanken om friheden på landevejen tiltaler mange, og antallet af motorcykler på vejene stiger hvert år.

Har du lige fået motorcykelkørekort står du over for en stor beslutning – nemlig køb af motorcykel. Men hvor meget koster en motorcykel, og hvilken skal du vælge? Dette er nogle af de typiske spørgsmål, som man vil starte med at stille sig selv.

Motorcyklens pris afhænger af mange forskellige ting – præcis ligesom hvis du skal ud at erhverve dig din første nye bil.

Der findes mange forskellige typer motorcykler. Der er de klassiske med lange forgafler, som man forbinder med lange ture på Route 66 i USA. I den anden ende kan man købe en sportsmotorcykel, som typisk er fra mærkerne Kawasaki, Suzuki eller lignende. Disse motorcykler er også typisk kaldet japanercykler, grundet mærkernes oprindelse.

Budget og model

De to primære ting man skal gøre op med sig selv er altså derfor modeltype. Priserne varierer meget, om du vælger en klassisk kværn eller en japaner. Desuden er et andet vigtigt element dit budget og generelle økonomi.

Hvis det er din første motorcykel, kan du vælge én af to strategier.

Du kan enten købe en dyr motorcykel, som du vil passe og pleje i mange år, eller du kan vælge en billigere motorcykel for at se, om du får den brugt.

Fælden mange falder i er, at de køber en dyr motorcykel, men at den så bare står og samler støv i garagen, og så er det typisk mange penge, der står bundet i det lille stykke legetøj.

En af fordelene ved at købe en billig motorcykel, eventuelt brugt, er at man kan gøre sig fortrolig med det at betjene køretøjet, hvorefter man kan bevæge sig op i klasserne af motorcykler, når man har fået noget erfaring i at køre.