Hjem Andet Miniguide til at komme bilbuler til livs

Miniguide til at komme bilbuler til livs

Skadet bil

Hvis du har fået mindre buler i bilen, er det ikke sikkert, at der er behov for at sende den på værksted. I nogle tilfælde kan man selv reparere bulen. Det er dog ikke noget, der kan garanteres. Hvis ikke der er succes med en af nedenstående metoder, er man nødsaget til at udlicitere opgaven.

Svuppermetoden

Denne metode kræver en toiletsvupper. Tag toiletsvupperen, pres den forsigtigt over bulen og hiv. Det kan godt være, at det kræver et par forsøg, før det lykkes.

Før du sætter svupperen på, er det vigtigt at sikre, at den er helt ren. Du bør også smøre kanten, der rører bilen med f.eks. vaseline. Derved bliver den nemmere at fjerne.

Hårtørrermetoden

Metal er et materiale, der udvides og trækkes sammen ved temperaturforskelle. Det sker ikke ved de mindre temperaturudsving, der er i det daglige, men derimod ved ekstreme temperaturer. Derfor kan dette bruges til din fordel.

Hvis det skal virke på buler, skal du have metallet i bulen til at være så varmt som muligt. Det skal dog ske på en måde, hvorpå lakken ikke ødelægges. Dernæst skal der være så koldt som muligt.

Først skal du varme med en hårtørrer og dernæst sprøjte noget koldt på bulen. Du bør kunne benytte dig af en trykluftsspray, der vendes på hovedet. Efter et par forsøg bør bulen poppe ud. Gør den ikke det, så kan du prøve med små lag omkring bulen.

Hammermetoden

Denne metode kan kun bruges, hvis du kan få adgang til metalpladen fra indersiden. Kan du det, kan du også banke bulen ud. Det er den nemmeste løsning, men den kræver dog, at du er meget forsigtig.

Du skal tage en metalplade, som du skal dække med en klud. Denne placeres oven på bulen udefra, så lakken beskyttes. Herefter begynder du forsigtigt at slå på bulen indefra. Med et par salg bør den poppe ud. Hvis den ikke gør det, er de vigtigt, at du ikke bliver ved med at slå på bulen.

Har du fået buler i bilen? I så fald er der ikke nogen garanti for, at denne metode virker. Resultatet kan være, at der kommer mærker til evig tid. Derfor er det bedst, at du lader en professionel om at stå for det, hvis du ikke er sikker på, hvad du laver. Det gælder også, hvis der er tale om en større bule.