Home Biler Tonede ruder: Gør-det-selv eller prof. hjælp?

Tonede ruder: Gør-det-selv eller prof. hjælp?

0
Tonede ruder: Gør-det-selv eller prof. hjælp?

Tonede ruder gør ikke kun noget godt for din bils udseende. Det har også en lang række fordele, som blandt andet tæller:

  • Beskyttelse af bilens interiør
  • Beskyttelse af passagererne i bilen
  • Reducerer temperaturen i bilens kabine (praktisk om sommeren)
  • Mindsker muligheden for, at uvedkommende kan se ind i bagagerummet og ind på bagsædet

Så solfilm giver både mening for dig, der ofte har din bil parkeret på steder, hvor den er udsat i forhold til indbrud eller steder, hvor den ikke kan stå i skygge. Men skal man gå gør-det-selv-vejen eller få professionel hjælp, når man skal have tonet sine bilruder?

Det er naturligvis helt op til den enkelte. Har du en rolig hånd, og er du vant til at montere beskyttelsesglas på din telefon, eller har du tidligere sat film på dine vinduer? Så kan det sagtens være, at du kan få et tilfredsstillende resultat ved selv at montere solfilmen på dine ruder.

Er det første gang, at du kaster dig ud i et sådant projekt, kan det derimod godt være, at det giver bedre mening at få en professionel skiltetekniker til at klare opgaven for dig. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om, hvorvidt resultatet bliver kønt og tilfredsstillende. En erfaren skiltemontør kan nemlig montere solfilm på blot et par timer, og så har du en løsning, der holder i mange år, i al slags vind og vejr.

Hvor mørk skal solfilm være?

Inden du får tonede ruder på din bil, skal du først tage stilling til, hvor mørke de skal være – og hvilke ruder der skal tones. Når man taler om nuancen på tonede ruder, bruger man typisk procenttal. Det varierer som regel mellem 5 og 50 procent, hvor et lavt tal er udtryk for mørk solfilm, mens et højt tal er udtryk for lys solfilm. Tallet viser nemlig, hvor meget lys der bliver lukket ind gennem solfilmen.

I forhold til hvilke ruder der skal tones, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det er ulovligt at montere solfilm i forruden samt i de forreste sideruder. Dette skyldes, at der skal være frit udsyn gennem forruden og til bilens sidespejle. Foruden disse ruder har du frit slag, når det kommer til at vælge, hvilke ruder der skal tones. Mange vælger at tone alle de vinduer, som de kan uden at overtræde loven, mens andre nøjes med at få tonet deres bagrude.

Hvad end du vælger, så er det altid en god idé at undersøge kvaliteten af de produkter du vælger. Hvor meget stråling beskytter det imod? Hvor nemt er det at installere? Kan det holde til alt slags vejr? Det er alle faktorer, der er vigtige for at komme succesfuldt i mål med sine tonede ruder.

Går du til en professionel skiltetekniker, behøver du ikke at bekymre dig om produktvalget. De har som regel styr på, hvad der er det bedste til netop din bil.