Home Biler Miniguide til at transportere hund i bilen

Miniguide til at transportere hund i bilen

0
Miniguide til at transportere hund i bilen

Hunde er en del af mange danske familier, og derfor tager vi dem også med os overalt, hvis det kan lade sig gøre. De kommer med i sommerhus, til fødselsdage, på ferie og så videre. Men hvordan er det nu lige, at man transporterer sin hund i bilen på den mest ansvarlige måde?

Det forsøger vi at besvare her med vores miniguide til at transportere hund i bilen.

Lov om hunde i biler

Ifølge den danske lovgivning bliver hunde betragtet som gods. Det betyder, at hunden ikke skal være fastspændt under kørsel, men at den ikke må være til gene for føreren af bilen. Det vil sige, at du kan godt få en bøde for eksempelvis at have en hund siddende foran gearstangen, på dine lår eller på en anden måde, hvor den kan forhindre din evne til at styre bilen.

Husk at lovgivningen kan være anderledes i udlandet.

Montér et hundebur

Selvom loven ikke siger, at hunden skal være fastspændt under kørsel, anbefaler vi alligevel, at man gør dette. Det reducerer nemlig risikoen for skader på både hund, mennesker og bil i tilfælde af en ulykke.

Den sikreste løsning for både mennesker og hund er ofte et hundebur. Et sådant bur (eller transportkasse) skal være fastmonteret til bagagerummet, så det ikke flytter sig ved eventuelle uheld eller hårde opbremsninger. Ulempen ved et hundebur er dog, at det kræver et forholdsvist stort bagagerum – det gælder især, når det er en stor hund, der skal med på køretur.

Find et billigt hundebur her.

Overvej en hundesikkerhedssele

Alternativt kan man investere i en hundesikkerhedssele, som naturligvis kan købes i adskillige størrelser. Vælger man at benytte sådan en sele, bør man sætte hunden på bagsædet, da den sandsynligvis vil blive mast, hvis den skulle blive ramt af en airbag på forsædet.

Denne løsning er ikke lige så sikker for alle parter som et hundebur, men hvis ikke man har en bil, hvor det er muligt at montere et bur i bagagerummet, kan hundesikkerhedsselen være en god løsning.

Opsæt et gitter mellem kabine og bagagerum

En sidste løsning kan være at opsætte et såkaldt hundegitter mellem kabinen og bagagerummet. Det kan være en udmærket løsning, hvis ikke man ønsker at have en transportkasse eller hundebur fastmonteret i bagagerummet og har en hund, der er for stor til at sidde på bagsædet med en sele.

Man skal bare være opmærksom på, at et hundegitter udelukkende beskytter menneskerne i bilen og altså ikke hunden i tilfælde af en ulykke.