Home Biler Sådan sparer du på benzinen

Sådan sparer du på benzinen

0
Sådan sparer du på benzinen

Alle ønsker en bedre brændstoføkonomi. Der er heldigvis mange måder, hvorpå du kan spare på denne post. Det er faktisk små ting i hverdagen, der kan have betydning for, hvor meget benzin din bil bruger. Er du ikke opmærksom på disse ting, kan forbruget hurtigt løbe løbsk. Det er således en god idé at se, hvad du kan gøre for at køre længere på literen. Du kan her læse nogle gode råd, der kan spare dig mange penge på brændstof.

Vedligehold din motor

Der er mange gode grunde til at vedligeholde bilens motor. Det giver bilen en længere levetid, og det skaber også større sikkerhed. Men derudover hjælper en velsmurt motor også på brændstoføkonomien. Og der er gode kilometer at spare. Hvis din motor kører optimalt, kan du spare helt op til 4 % på brændstoføkonomien. Ergo kan det bestemt betale sig at få renset eller udskiftet beskidte filtre og udtjente tændrør.

Brug den anbefalede motorolie

Det er vigtigt, at du ikke bruger hvilken som helst olie til din bil. Din bils motor er nemlig designet til at fungere bedst med en bestemt type olie. Hvis du anvender en tungere olie end anbefalet, kan dette skabe for meget friktion og få motoren til at arbejde hårdere og forbruge mere brændstof. Det er derfor vigtigt, at du følger brugervejledningen.

Køb en bil der kører langt på literen

Hvis du står over for at skulle købe en ny bil, skal du naturligvis købe en bil, der kører langt på literen. Dette giver dig nemlig langt bedre økonomi, og hvis du kører på arbejde hver dag, er der mange penge at spare. Hvis du vil finde en bil, der virkelig har en god brændstoføkonomi, så skal du investere i en økonomisk billig bil.

Korrekt dæktryk

Det er naturligvis også vigtigt, at din bil har det korrekte dæktryk. Hvis du kører med det helt korrekte dæktryk på din bil, kan du på måde spare helt op til 3 % på din brændstoføkonomi. Men ud over en mere økonomisk kørsel, så giver et godt dæktryk også en bedre køreoplevelse. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at dine dæk er oppustet til det tryk, der er angivet i din brugervejledning for at opnå den bedste balance mellem brændstof og ydelse.

Hvis du kører med en trailer, er det også vigtigt, at den har det korrekte dæktryk. Er du på udkig efter en lækker trailer, så tjek her hvilke trailere der findes på det danske marked.