Hjem Biler Sådan sparer du penge på dine nye sommerdæk

Sådan sparer du penge på dine nye sommerdæk

Kvinde undersøger dæk

Når vinteren lakker mod ende, så er det atter tid til at skifte dæk på bilen – medmindre du kører med helårsdæk hele året rundt.

Står du netop og mangler sommerdæk til den kommende sæson, så er du kommet det rigtige sted hen. Vi giver dig nemlig nogle meget brugbare tips og tricks til at opnå besparelser på netop sommerdæk. Nysgerrig? Så læs videre.

Køb brugt

Er det galt eller genialt at købe brugte sommerdæk?

Det vil helt suverænt afhænge af, hvem man spørger.

Som udgangspunkt er der intet farligt eller uhensigtsmæssigt ved at gøre brug af brugte dæk, så længe du sørger for, at dækkene er i god stand.

Du skal bl.a. være opmærksom på dækmønstret. I henhold til dansk lovgivning skal dybden i mønstret på dækket lyde på minimum 1,6 mm. Kan dækkene ikke overholde dette krav, så bør de kasseres uden tøven. Det handler nemlig om trafiksikkerhed, idet du sætter både dit eget liv og dine medtrafikanters liv på spil, hvis du ignorerer dette krav.

Men er der styr på dækmønstret, og er de brugte dæk på andre parametre i god stand, så er der intet i vejen for at købe brugt.

Stå selv for montering og opbevaring

Er der en indre mekaniker gemt i dig, eller har du sågar en faglig uddannelse på området, så kan og bør du montere dine købte sommerdæk på egen hånd. Det kræver som udgangspunkt ikke andet end følgende redskaber:

  • Hjulnøgle
  • Donkraft
  • Hjulsæt

Du bør selvfølgelig udelukkende kaste dig ud i denne opgave, hvis du har helt styr på, hvad du foretager dig. Er du det mindste i tvivl om, hvordan det skal gøres, så kør da forbi et værksted og lad en mekaniker klare det.

Der er penge at spare ved både at montere og opbevare dækkene på egen hånd. Overvej derfor, om gør-det-selv vejen kunne være noget for dig.

Gør en indsats for at forlænge dækkenes levetid

En tredje og sidste måde at spare penge på handler om at forlænge dækkenes levetid. Og bare rolig; det er faktisk slet ikke så kompliceret.

Gør du brug af vores tips, så er vi sikre på, at dine sommerdæk kommer til at holde meget længere.

Sådan gør du:

  1. Brug kun sommerdæk om sommeren (de er ikke beregnet til vinterkørsel)
  2. Kør ordentligt og minimér slid (undgå hårde opbremsninger, voldsom acceleration etc.)
  3. Sørg for, at dækkene har det rigtige dæktryk
  4. Opbevar dine sommerdæk korrekt, når de ikke er i brug