Home Biler Tre gode grunde til at købe en brugt bil

Tre gode grunde til at købe en brugt bil

0
Tre gode grunde til at købe en brugt bil

I dag bliver der – trods et øget fokus på klima og miljø – handlet biler som aldrig før. Det drejer sig ikke længere kun om traditionelle benzinbiler og dieselbiler, men også om elbiler og brintbiler. I denne artikel vil vi dog ikke give dig svar på, hvorvidt du skal købe den ene eller anden type bil. Du vil til gengæld blive klogere på, hvilke gode grunde der er til at købe en brugt bil til fordel for en fabriksny en af slagsen. Vi har hentet det meste af vores viden fra videnombil.dk, hvor du kan læse stort set alt om biler.

Du har sandsynligvis råd til en højere bilklasse

En ny bil fra mærker som Mercedes, Audi og BMW kan koste en mindre formue, hvorfor du måske har afskrevet disse mærker. Der skulle dog være en god mulighed for at finde penge til en luksusbil, hvis man køber en brugt en af slagsen. Skal du have mere bil for pengene, så vælg med god grund en bil, som har 3-5 år på bagen. En ny bil begynder at tabe værdi i dét øjeblik, den forlader bilforhandlerens indkørsel, hvorfor det for de flestes vedkommende er urealistisk at købe en splinterny bil fra disse anerkendte bilmærker.

Det er bedre for miljøet

Al bilproduktion – uanset mærke og type – tærer på miljøet. Derfor anbefaler vi at købe en brugt bil med henblik på at skåne miljøet. Det er umuligt at stoppe al bilproduktion, da gamle og slidte biler naturligvis skal skiftes ud før eller siden, men bliver vi bedre til at købe brugt, så vil der helt naturligt blive fremstillet færre biler. Er du meget klimabevidst, så kan du evt. sætte dig ind i, hvilke biler der byder på de laveste miljøomkostninger i henhold til produktionen.

Du sparer penge på bilforsikringen

Det kommer næppe som et chok for dig, at en brugt bil er billigere at forsikre end en ny, da den nye bil naturligvis er mere værd, men er du klar over, hvor meget du kan spare? Ellers bør du undersøge det nærmere. Vores erfaring viser, at der kan være mange tusinde kroner at spare på forsikringen årligt ved at vælge brugt. Som udgangspunkt anbefaler vi at vælge en kaskoforsikring, uanset om bilen er ny eller brugt, medmindre bilen nærmer sig sin udløbsdato.

Indhent evt. et uforpligtende forsikringstilbud på den ønskede bil, hvis du er nysgerrig efter at vide, hvor meget den rent faktisk vil koste at forsikre.