Hjem Biler Flexleasing: Det skal du være opmærksom på

Flexleasing: Det skal du være opmærksom på

Bil

Flexleasing er de seneste fem år blevet utrolig populært, og flere vælger flexleasing til deres løsning når de skal havde drømmebilen. Der er også en række fordele ved, at benytte flexleasing til en ny bil, især hvis bilen har en markedspris på over 200.000 kr. inkl. Registreringsafgift. En flexleasing er udarbejdet på det der hedder en finansiel leasingkontrakt, hvilke betyder at leasingtager har de samme forpligtelser som hvis du ejede bilen selv såsom betaling af; reparationer, serviceeftersyn, dækskifte, bilsyn osv. Selv om leasingtager har alle disse forpligtelser så ejer leasingselskabet bilen i hele leasingperioden, men du hæfter stadig for restværdien når den skal sælges. Når du flexleaser en bil så er der, en del ting du skal være opmærksom på før du underskriver leasingkontrakten, ellers kan der kommer mange overraskelser.

Du hæfter for restværdien i leasingkontrakten

Hvis du bruger flexleasing til din næste bil, så er det selvfølgelig vigtigt, at kigge på de månedlige leasingydelser, og en evt. engangsbetaling. Men det er også yderst vigtigt, at vurdere den restværdi der står i leasingkontrakten. Den restværdi der står i leasingkontrakten er den værdi, at bilen skal sælges til når leasingperioden er slut, for at leasingkontrakten skal hænge sammen. Hvis restværdien er sat urealistisk højt så risikere leasingtager, at få en efterregning på difference på salgsprisen og restværdien. Et godt råd til når du kigger på flexleasing er, at finde tilsvarende leasingkontrakter, og sammenlign dem med hinanden. Hvis de månedlige leasingydelser og en evt. engangsbetaling, samt restværdien er nogenlunde det samme på de forskellige leasingkontrakter, så må det forventes, at leasingkontrakten er nogenlunde realistisk sat sammen. Når leasingperioden er slut skal leasingtager selv stå for salg af bilen, og derfor er det især vigtigt at restværdien er realistisk.

Du skal selv betale alle udgifter til leasingbilen

En flexleasing minder mest af alt om, at eje en bil selv, men der er dog en væsentlig forskel, såsom at leasingselskabet ejer bilen i hele leasingperioden. På trods af at det er leasingselskabet der ejer bilen får du brugsretten til køretøjet, og du kan dermed bruger den som du ønsker. Med flexleasing skal du selv betale alle udgifter der må være med leasingbilen det kan være reparationer, serviceeftersyn, bilsyn, tandrem skift, osv. Alle disse udgifter er alle nogle leasingtager skal betale i hele leasingperioden. Mange tror fejlagtigt, at disse omkostninger er inkluderet i en flexleasing, og at det er leasingselskabet der skal betale alle disse omkostninger, men dette er ikke korrekt.