Hjem Biler Hvad er en skrotbil værd?

Hvad er en skrotbil værd?

Stort set alle brugte biler er penge værd. Det gælder også skrotbiler, som bliver købt og solgt som aldrig før. Ligger du derfor inde med en bil, som har aftjent sin værnepligt, så bør du lige undersøge salgsmulighederne, inden du giver den gratis væk til den lokale mekaniker. Der kan nemlig være gode penge at tjene på brugte biler såvel som skrotbiler. I artiklen vil du finde svar på, hvor meget du kan forvente at få for din skrotbil.

Det afhænger skrotpræmien af

Lad os med det samme slå en ting fast; skrotpræmien kan og vil variere fra bil til bil. Realiteten er dog den, at alle biler er penge værd uanset stand, mærke m.v. I dette afsnit vil vi komme lidt nærmere ind på, hvad skrotpræmien egentlig afhænger af. Der er nemlig en håndfuld punkter, som går igen, når værdien af en skrotbil vurderes. Der bliver i allerhøjeste grad kigget på, hvor mange og hvilke dele der kan genanvendes. I sjældne tilfælde vil ingen dele kunne genanvendes – for eksempel hvis bilen er blevet totalskadet eller nedbrændt i forbindelse med en ulykke. En totalskadet bil kan dog godt være penge værd.

Som sælger af en skrotbil skal du være bekendt med, at du er i din frie ret til at takke nej til et tilbud, hvis du ikke er tilfreds. Der er rigtig mange opkøbere af skrotbiler, hvorfor du er velkommen til at indhente forskellige tilbud. Det kan faktisk ofte betale sig.

En skrotpræmie lyder typisk på omkring 2-3.000 kr.

Læs mere her: https://www.skrotbildanmark.dk/

Hvornår skal en bil skrottes?

Det er som udgangspunkt op til bilejeren at vurdere, hvornår en bil skal skrottes. En hovedregel lyder på, at en bil bør skrottes, hvis det koster mere end 65 % af bilens værdi at reparere den. Der er ingen regler uden undtagelser, men som udgangspunkt giver det mening at skrotte en bil i følgende tilfælde:

  • Bilen er totalskadet
  • Bilen har kørt over 250.000 km.
  • Bilen er 15 år eller ældre

Er du i tvivl om, hvorvidt du bør skrotte din bil, bør du alliere dig med en fagperson. Det kunne for eksempel være en mekaniker i dit netværk. Vedkommende vil hurtigt kunne vurdere, om bilen er pengene værd, eller om den bør sendes til skrot.