Hjem Biler Hvor tit skal biler undervognsbehandles?

Hvor tit skal biler undervognsbehandles?

Undervognstjek af bil

Noget flere bilejere er i tvivl om er, hvor ofte deres bil skal undervognbehandles. Dette er der nemlig lidt delte meninger om. Nogle mener, at det er påkrævet hvert andet år, mens andre siger hvert fjerde. Dog er der ikke noget decideret korrekt svar. For det afhænger af din bil.

Nødvendigheden af en undervognsbehandling afhænger af din bil

Har du en forholdsvis ny og moderne bil? Så behøver du ikke at få en undervognsbehandling særlig ofte. Har du derimod en gammel bil, vil det typisk være mere nødvendigt. Ved en gammel bil er det meget passende at få det ordnet hvert andet år. Ved en nyere bil kan du nøjes med hvert tredje eller fjerde år. Læs mere her. Du kan eventuelt også spørge mekanikeren, hvad han foreslår, hvis du skulle være i tvivl. Man kan lige så godt være på den sikre side.

Hvor ofte en undervognsbehandling er påkrævet kan også afhænge lidt af, hvor ofte du kører. For jo mere du bruger din bil, jo mere skidt, vand og slid vil den blive udsat for. Det er nemlig disse ting, der leder til, at din bil kan blive rusten. Det vil man afhjælpe med en undervognsbehandling, hvorfor det altså klart er nødvendigt fra tid til anden.

Hvad er det værste, der kan ske, hvis man undgår undervognsbehandlingen?

Hvis du vælger at undgå undervognsbehandlingen, kan det i værste fald gå hen og blive en dyr omgang. For på et eller andet tidspunkt siger din bil fra. Og så er det altså noget mere omfattende end en simpel behandling. Det kan nemlig ende med, at en eller flere dele skal udskiftes. Allerede der kan det hurtigt blive dyrere end undervognsbehandlingen. Så selvom en undervognsbehandling naturligvis ikke er gratis, kan det altså være den billigste mulighed.

Ofte tænker man, at det går nok. Og måske gør det. Men det er ikke just en smart tanke, hvis du ingen forstand har på biler. For er den pludselig gal, kan du måske ikke se eller føle det. Og så er det rigtig ærgerligt, at du skal ofre flere penge jo. Derfor bør du prøve at vurdere, hvor ofte du skal et smut forbi mekanikeren med bilen. Er du i tvivl, spørger du som sagt bare. Når det så er ved at være tid, så sørg for, at du får sendt bilen en tur forbi mekanikeren. Den skal jo helst fungere optimalt, når du skal ud og køre igen.