Hjem Andet Spar op til uforudsete værkstedsudgifter

Spar op til uforudsete værkstedsudgifter

Problemer med bilen

Har du haft en bil, motorcykel eller båd i mere end et par år, så er sandsynligheden for, at du har været på ufrivillig og uforudset værkstedstur relativ stor. Maskiner med motorer i sig har det med at gå i stykker på de mindst ønskede tidspunkter, og en værkstedsregning kan hurtigt kravle sig op på ganske svimlende beløb. En uforudset udgift er aldrig rar, og derfor kan der være god fornuft i at forberede sin økonomi på, at sådanne udgifter kommer et par gange årligt.

Lav en mindre opsparing til pludselige værkstedsudgifter

Et af de bedste råd vi kan give er at oprette en ekstra konto i din bank, hvori du kan lave en opsparing til pludselige og uforudsete værkstedsregninger. Det er ganske simpelt, og de fleste banker tilbyder denne service gratis. Når kontoen er oprettet, kan du begynde at flytte penge over på opsparingen. Vi anbefaler, at du smider 100-200 kr. over på kontoen månedligt, for derved automatisk at skabe et tilskud, hvis uheldet skulle være ude.

Har du et år uden værkstedsregninger, har du samlet 1.200-2.400 kr. sammen, hvilket lander et tørt sted, hvis først bilen eller motorcyklen skal igennem en større reparation.

Lån penge online i nødstilfælde

Timingen for nedbrud i motorkøretøjer er aldrig god. Det kan derfor godt komme på et tidspunkt, hvor du føler dig økonomisk presset. Det kunne eksempelvis være i slutningen af en måned, hvor du udelukkende går og hungrer efter den næste lønseddel. I et sådan tilfælde kan det være en løsning at låne pengene online. Ideelt set lånte du pengene i banken, men det kan være en besværlig og langsommelig proces. Vælger du i stedet at kigge efter et lån online, kan du allerede modtage pengene inden for 10-15 minutter. Hjemmesiden ekonomi.dk har bl.a. lavet en prissammenligningsoversigt over de forskellige låneudbydere, som du potentielt set kan låne hos.

Det ér dog vigtigt at understrege, at denne metode bør benyttes varsomt og udelukkende i nødstilfælde. Vælger du at låne online, vil du skulle betale en relativ høj ÅOP (årlige omkostninger i procent), hvilket blot er med til at øge din værkstedsregning yderligere. Det kan dog være en nødvendighed, hvis du har behov for din bil i dagligdagen, og et lån derfor er den eneste mulighed for at betale mekanikeren inden for rimelig tid.

Indhent tilbud på mekanikerarbejde

Et godt råd i jagten på størst mulig besparelse på værkstedsregningen er at bruge en af de mange tilbudsportaler. Her kan du nemt oprette din opgave, hvorefter forskellige værksteder vil byde ind på opgaven. Sørg dog for at vælge et værksted, der har fået gode anmeldelser af tidligere kunder. Du ønsker ikke at skulle på værksted to gange, fordi det første sted ikke udførte arbejdet godt nok.

Af forskellige services, der tilbyder ovenstående, kan nævnes:

  • Autobutler
  • Samlino
  • Autopristjek